ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 3 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Γλυκόξινο Κοτόπουλο στα γρήγορα!
Το πρώτο “μισαωράκι” έρχεται από τα ξένα…
Μια συνταγή που μου την έδωσε η Νονά μου μέσα από ένα παλιό τετράδιο, που πολύ θα ήθελα να αποκτήσω μια μέρα! Νονααά ακουυυύς;
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο
1 σκελίδα σκόρδο ή σκόνη σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 βάζο Γλυκόξινη Σάλτσα Uncle Ben’s με ανανά
1 1/2 κουτάλα λάδι
Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Το αλατοπιπερώνουμε και του ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδο, αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σκελίδα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 1/2 κουτάλα λάδι και τσιγαρίζουμε αρκετά το κοτόπουλο εως ότου πάρει χρώμα, μαζί με το κρεμμύδι (χοντροκομμένο).
Αν θέλουμε να βάλουμε σκελίδα σκόρδο, την τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και την αφαιρούμε όταν τελειώσει το τσιγάρισμα για πιο ελαφριά γεύση.
Ρίχνουμε τα καρότα χοντροκομμένα και τις πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα μεγάλα κομμάτια.
Τέλος, βάζουμε την σάλτσα του Mπάρμπα – Ben και προσθέτουμε νερό.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Κατά την διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε (προσοχή μην μας κάτσει!!) και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα…
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν έχει βράσει το κοτόπουλο και έχει πιεί όλο το νερό.
Σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι Basmati. (Δεν το ξέρεις; Δες εδώ!)
Αντε και καλή επιτυχία!!!
4 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
4 November, 2009
Permalink
Τάκης:
Τέλεια! Γουστάρω γλυκόξινο, γουστάρω κοτόπουλο, γουστάρω ρύζι Basmati… Αλλά με σάλτσα Ανκλ Μπενς; Καμία πιο φυσική λύση, καλέ κυρίααα;
My Website
4 November, 2009
Permalink
Xenia:
Βεβαίως και υπάρχει! Απλά κάνει όλη τη διαδικασία λίγο πιο δύσκολη και χρονοβόρα (θα ξεπεράσει σίγουρα τη μισή ώρα και δεν θα λέγεται μισαωράκι πια… 🙁 ). Δεν την έχω δοκιμάσει, οπότε δεν εγγυώμαι για το γευστικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό δεν στη δίνω! Αλλά υπόσχομαι να κάνω τα απαραίτητα πειράματα και να επανέλθω…Until then, βολέψου με Μπάρμπα – Ben!!
My Website
5 November, 2009
Permalink
ΕΞΩΡΙΣΤΗ:
ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΒΕΝ…..ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΑΛΤΑ & ΡΙΖΑΚΙ….!!!!ΧΑΧΑΧΑ
My Website
6 November, 2009
Permalink
George:
Δοκιμασμένο απο τους πιο απαιτητικούς και εκθειασμένο από τους κριτικούς!
Μιλάμε για τρελό Chinese-Indian crossover! Φάτο με chopsticks και άκου κάτι Hindi!