ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 16 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Η τυρόπιτα της τεμπέλας
Η πίτα στην πιο minimal εκδοχή της!
Μια πολύ γλυκιά γυναίκα που απο μικρή ήθελα να της μοιάσω, όχι μόνο γιατί μαγειρεύει τέλεια και με φαντασία αλλά γιατί είναι σπάνιος άνθρωπος, μου έδωσε αυτή τη συνταγή. Έσπευσα λοιπόν να τη φτιάξω, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία της είναι εγγυημένη! Δοκιμάστε τη και πιείτε στην υγειά της μίας και μοναδικής Θεάς – Θείας!!! 😉
ΥΛΙΚΑ (για 10 ατομικές τυρόπιτες)
1 πακέτο φύλλο κρούστας
½ κιλό φέτα σε πλαστικό δοχείο που είναι τετραγωνισμένη
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε 1 φύλλο με λίγο λάδι.
Το διπλώνουμε στα 2 και τοποθετούμε πάνω του ένα κομμάτι φέτα περίπου 1/2 πόντο πάχος .
Το διπλώνουμε σαν πακετάκι και το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τα 10 φύλλα που έχει η συσκευασία.
Στο τέλος αλείφουμε ή ψεκάζουμε τις τυρόπιτες με λάδι και τις πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι .
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε φούρνο με αέρα, μέχρι να ροδίσει το φύλλο (περίπου 15 λεπτά).
Special tips
Αφού κρυώσουν λίγο τις ραντίζουμε με μέλι. Φοβερός συνδυασμός!
Μπορούμε φυσικά να αυτοσχεδιάσουμε με τη γέμιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία!!
Επίσης, μία εναλλακτική ψησίματος είναι να τις κάνουμε στο τηγάνι. Θα είναι και πιο γρήγορες, με τις γνωστές ωστόσο συνέπειες…!
8 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
16 November, 2009
Permalink
Cascader:
Η συνταγή αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες εκτός από την όρεξη. Να μερικές ιδέες για την γέμιση:
* Ζαμπόν (ή άλλο αλλαντικό, π.χ. καπνιστή μπριζόλα, σαλάμι κλπ) με κίτρινο τυρί
* Φέτα, ελιές (χωρίς το κουκούτσι!) και ροδέλες κρεμμυδιού ελαφρά τσιγαρισμένες
* Παστουρμάς (για τους σκληροπυρηνικούς!)
* Φάβα με κρεμμύδι!
My Website
17 November, 2009
Permalink
George:
Τα “βλέπω” φίλε Cascader και αντιπροτείνω Φέτα-Σουτζούκι-Παστουρμά σε κλίμα Πολίτικο.
Λες στο τηγάνι να γίνεται καλύτερο και το φύλλο;
My Website
18 November, 2009
Permalink
maritsa:
Τι ωραία που υπάρχουν κληροδότες τέτοιου τύπου! Αυτό είναι λαϊκή παράδοση στην πιο…μοντέρνα εκδοχή της. Ευχαριστούμε! (Δοκιμαστής Γ)
My Website
23 November, 2009
Permalink
ΕΞΩΡΙΣΤΗ:
Από πίτα που δεν τρώω τι με νοιάζει κι αν καεί?…..
αλλά επειδή το θέμα βάρυνε με τους παστρουμάδες και τα σουτζούκια….προτείνω από πάνω μαύρο σουσαμάκι…!!!!
έχει πολύ καλύτερη γευση από το άσπρο και κάνει και αντίθεση…:)
My Website
15 June, 2012
Permalink
Στέλλα:
Βρήκα πολύ πρακτική την ιδέα του φύλλου τυλιγμένο σε πακετάκι!!!
Θα πρότεινα γέμιση με ζαμπόν, τυρί ανακτεμένα με αυγό.
Ευχαριστώ
My Website
15 June, 2012
Permalink
Στέλλα:
Ξέχασα την ρίγανη
My Website
14 September, 2013
Permalink
Olives&Olive:
Πολύ ωραία συνταγή για τυρόπιτα!!! εύκολη, νόστιμη και η εκδοχή με τον παστουρμά και το μαύρο σουσαμάκι νομίζω ακούγεται ενδιαφέρον!πείνασα βρε παιδιά με τις ιδέες σας!
My Website
16 September, 2013
Permalink
Xenia:
Σ’ευχαριστώ πολύ αγαπητή μου co-blogger!
Απ’ότι πήρε το μάτι μου στο blog σου, και εσύ δεν πας πίσω σε ιδέες!
Καλά μας μαγειρέματα λοιπόν!