ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 18 November, 2009 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Καγιανάς ή Στραπατσάδα;
Το αιώνιο ερώτημα…
Όπως και να το πούμε, παραμένει ένα τέλειο και γρήγορο συνοδευτικό φαγητό για όσους λατρεύουν τα αυγά! Συνηθίζεται να το φτιάχνουμε το καλοκαίρι, που έχουμε φρέσκιες ντομάτες σε αφθονία, αλλά όποια εποχή και να το φτιάξεις – πίστεψέ με – αποκλείεται να πάει χαμένο! Στην κλασσική του εκδοχή φτιάχνεται με αυγά, ντομάτες και φέτα, αλλά στην δική μου οικογένεια προτιμάμε τη φέτα στο πιάτο. Συνεχίζω λοιπόν την παράδοση αλλά, όσο και αν προσπαθώ, ποτέ δεν γίνεται σαν της γλυκιάς μανούλας. 🙁 Πού θα μου πάει όμως…
Αλήθεια, εσύ ξέρεις από πού προήλθε η ονομασία Στραπατσάδα;
ΥΛΙΚΑ
5 ώριμες ντομάτες
5 αυγά
1 1/2 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια.
Τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το ζουμί τους.
Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι (ίσα ίσα να σπάσουν οι κρόκοι).
Λίγο πριν “στεγνώσει” η σάλτσα προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά.
Ανακατεύουμε ελαφρά. (Θυμήσου! Δεν θέλουμε να γίνουν όλα μία ενιαία μάζα. Πρέπει να ξεχωρίζει το αυγό από τη ντομάτα.)
Τα αφήνουμε για λίγο στην ησυχία τους και μετά ανακατεύουμε πάλι.
Όταν το αυγό ψηθεί το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 3/4 της ώρας, αλλά είναι πολύ εύκολο.
Υ.Γ. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς φρέσκο ψωμί, για να βουτάμε στο ζουμάκι!
1 Σχόλιο
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
19 November, 2009
Permalink
Eva:
Λοιπόν! Εγώ είμαι egg big time hater!! AΛΛΑ..μετά από αφόρητη πίεση, κάποτε έκανα το salto mortale και δοκίμασα την καλαματιανή εκδοχή (τι κάνει κανείς για τον έρωτα..!). Στην καλαμάτα το εμπλουτίζουν με παστό χοιρινό, πέραν των παραπάνω υλικών και οφείλω να ομολογήσω ότι όχι μόνο δεν έκανα έκκληση για χαρτοσακούλα αεροπλάνου, αλλά μπορώ να πω ότι μου ήταν ευχάριστο στη γεύση. Φυσικά είναι πολύ βαρύ πιάτο και στην 4 μπουκιά έχει λαδώσει για τα καλά το εντεράκι σου!