ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 February, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Ρεβιθάδα φούρνου
Τα εγκαίνια της γάστρας!
Όταν σου κάνουν ένα τέτοιο δώρο, δεν έχεις παρά να το εγκαινιάσεις όπως του αρμόζει: Με τρόπο εντυπωσιακό!
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
500γρ ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
χωριάτικα λουκάνικα ή μπέικον (η ποσότητα εξαρτάται από τα γούστα μας!)
200γρ τυρί φέτα
2 κουτάλες λάδι
250γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
αλάτι – πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν μέσα σε αρκετό νερό.
Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.
Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για 1 ώρα και ανακατατεύουμε περιοδικά.
Έπετα, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με φρέσκο νερό και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Πριν πάρουν βράση, θα χρειαστεί να τα ξαφρίσουμε.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.
Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λουκάνικα, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με μπέικον. Δίνει διαφορετική γεύση, αλλά είναι εξίσου υπέροχο!
Προσθέτουμε στη γάστρα με τα ρεβίθια το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα λουκάνικα και έπειτα την ντομάτα και το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά.
Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και νεράκι, για να γίνει ζουμερή η σαλτσούλα μας!
Κλείνουμε τη γάστρα και την βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Λίγο πρίν σβήσουμε το φούρνο, πασπαλίζουμε το φαγητό με τριμμένη φέτα και το αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Προμηθευτείτε με φρέσκο ψωμί και αρκετό κρασί γιατί τραβιούνται!
Καλή σας απόλαυση!
10 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
7 February, 2010
Permalink
George:
Μμμ… Ρεβίθια.
Ιστορικά, τα γεύματα μου που περιλαμβάνουν ρεβίθια τελειώνουν ή όταν αδειάσει η κατσαρόλα ή όταν φτάσω ένα βήμα πριν το θάνατο από ρήξη στομάχου. Στη δεύτερη περίπτωση υποχορώ για να μπορώ να φάω και άλλα ρεβίθια αργότερα. Προαιώνια μάχη σου λέω.
My Website
8 February, 2010
Permalink
eva:
Αν και δεν είμαι fan των ρεβιθιών αν εξαιρέσει κανείς το humous (τύπος πατέ)η συνταγή που διάβασα μου ακούγεται αρκετά λαχταριστή για νατην δοκιμάσω ειδικά λόγω εποχής και ας όψεται και τα θρυλικά ‘αρωματικά’ λουκάνικα Μακρακώμης που έχω στην κατάψηξη και δεν χέρω τί να τα κάνω!!! Όσο για τον φίλο άναγνώστη Γιώργο…φαντάζομαι μετά το στομάχι, η μάχη μεταφέρεται και στο γαστρεντερικό σύστημα με αντίστοιχα ‘θανατηφόρα’ αποτελέσματα..!!!
My Website
8 February, 2010
Permalink
Τάκης:
Ζήτω άπαντα τα όσπρια και δη του φούρνου, πλην των φρέσκων κουκιών.
My Website
9 February, 2010
Permalink
George:
Αγαπητή Εύα, συνήθως λυποθυμώ άρα δεν θυμάμαι πολλά!
My Website
9 February, 2010
Permalink
maritsa:
Η όλη περιγραφή με ταξιδεύει σε ορεινό χωριό της Μεσσηνίας ή στον Έμπονα της Ρόδου. Ευχαριστώ!
Το μόνο που λείπει είναι ο ξυλόφουρνος..
ΥΓ. Συνοδεύει άριστα ένα καλό κόκκινο μπρούσκο, ε;
My Website
11 February, 2010
Permalink
Η ΘΕΙΑ:
Γεια σου Ξένια μερακλού με τις ωραίες συνταγές σου! Νοστιμότατα τα ρεβύθια όπως και να τα μαγειρέψεις.
Ενα μικρό tip: Αντι να προσθέσεις λίγο νεράκι πριν κλείσεις την γάστρα, μπορεις να αφήσεις τα ρεβύθια με λίγο απο το νερό στο οποίο έχουν βρασει. Χυλώνει η σάλτσα πιο εύκολα.
Πολλά φιλάκια xxxxxx
My Website
14 February, 2010
Permalink
George:
Τα δοκίμασα χθες το βράδυ στην παραλλαγή με το bacon. Θεϊκά, αλλά τα προτιμώ με το λουκάνικο.
My Website
19 February, 2010
Permalink
Λορέντζος:
Αγαπητέ Γιώργο σε θαυμάζω! Με το εν λόγω όσπριο δεν έχω κερδίσει ούτε μία μάχη. Το ότι δεν έχω πεθάνει (ακόμα) το χρωστάω σε συγγενείς που τελευταία στιγμή με τράβηξαν έξω από το τσουκάλι.
Θα ήθελα να ξέρω γιατί στις 13/2 (έστω 14/2) δεν ενημερώθηκα για την έκδοση με το μπέικον; Έτσι κάνουν οι φίλοι;
My Website
20 February, 2010
Permalink
Xenia:
Άξιοι δοκιμαστές, πιστοί μου φίλοι.
Απ’ ότι κατάλαβα (με την πολύτιμη βοήθειά σας) το φαγητό αυτό κάνει θραύση!
Οπότε, δεσμεύομαι να το ξαναφτιάξω σύντομα για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει!
So… To be continued!
My Website
11 March, 2010
Permalink
ΕΞΩΡΙΣΤΗ:
ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΡΕΒΙΘΙ….(ΜΠΛΙΑΧ)
ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ…..ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑ Κ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ BBQ ΣΑΛΤΣΑ…!!!!
ΠΟΟΟΟΟΟΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΡΕΒΥΘΙ ΕΙΝΑΙ!!!!
ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ….ΧΑΧΑΧΑ