ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 13 February, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Millefeuille… το θεϊκό!
Χίλια φύλλα σε εύκολη έκδοση!
Μια συνταγή που μου την έδωσε η Ελπίδα, που της την έδωσε η μαμά της νονάς του Δημοσθένη, που της την έδωσε κάποια άλλη καλή κυρία και που την δίνω εγώ σε σας, με την βεβαιότητα ότι η παράδοση θα συνεχιστεί! 😉
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
Ομάδα Α:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
6-7 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 βανίλιες
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ομάδα Β:
250γρ βιτάμ
1 κρόκος αυγού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Για την σαντιγύ:
250γρ κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
και… 2 πακέτα σφολιατίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα:
Βάζουμε όλα τα υλικά της ομάδας Α σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Λοιώνουμε το βούτυρο της ομάδας Β και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της ίδιας ομάδας.
Έπειτα, όταν η κρέμα έχει κρυώσει, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα.
Φτιάχνουμε την σαντιγύ:
Χτυπάμε στο mixer για λίγα λεπτά την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη.
Από τα σφολιατίνια παίρνουμε λίγα, τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας και τα κρατάμε για το πασπάλισμα.
Σε ένα pyrex μετρίου μεγέθους βάζουμε μία στρώση σφολιατίνια και από πάνω βάζουμε την κρέμα.
Επαναλλαμβάνουμε με μία ακόμη στρώση σφολιατίνια και από πάνω απλώνουμε την σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τα τριμμένα σφολιατίνια και με λίγη ζάχαρη άχνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει για μερικές ώρες και… καλή μας απόλαυση!
Υ.Γ. Αν βρεθείτε στην Αμερική και έχετε όρεξη για Millefeuille, καλύτερο θα ήταν να το ζητήσετε σαν Napoleon, ενώ στην Αυστραλία σαν Custard slice. Δείτε περισσότερα εδώ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
0 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!