ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 6 September, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Σύκα στον ήλιο
Ό,τι συκο-νει η εποχή!
Αχ, αυτή η γειτόνισσα! Δεν την προλαβαίνω! Πάλι τα γυαλιά μου έβαλε! Αλλά τι να κάνω; Είναι νησιώτισσα βλέπεις και κουβαλάει ένα καράβι τρέλα. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να κάνει σύκα λιαστά και – απ’ ότι αποδείχθηκε – λαχταριστά! To cooking 30’s ήταν εκεί και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία παραγωγής τους. Δείτε, θαυμάστε και δώστε τα εύσημα στη Μαρίτσα, που αν και μετοίκησε στην πρωτεύουσα, δε σταματά να μας ταξιδεύει πίσω… στο νησί… στο χωριό… εκεί που ανήκουμε όλοι!
ΥΛΙΚΑ
Ώριμα μαύρα σύκα
Σουσάμι
Φυστίκια Αιγίνης
Σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα σύκα από το δέντρο με προσοχή, ώστε να μείνει όλο το κοτσανάκι πάνω τους.
Τα απλώνουμε σε ξύλινη επιφάνεια με το κοτσάνι από πάνω και τα πιέζουμε αρκετά, προσέχοντας να μην σκιστούν.
Τα σκεπάζουμε με μία σίτα ή τούλι και τα αφήνουμε να λιαστούν για 7 – 10 μέρες, αλλάζοντάς τους πλευρά καθημερινά.
Όταν τα σύκα ξεραθούν αρκετά – αλλά όχι τελείως – τα κόβουμε στη μέση αφήνοντάς τα ενωμένα.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψί ανοιχτά και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τα σύκα μας είναι έτοιμα! Αν θέλουμε, μπορούμε να τα κάνουμε ακόμα πιο νόστιμα γεμίζοντάς τα με σουσάμι, σταφίδες, φυστίκια αιγίνης, καρύδια και ό,τι άλλο ικανοποιεί τον ουρανίσκο μας!
Πού ‘ν’ το σύκο να το φάω;
3 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
7 September, 2010
Permalink
maritsa:
Με συκο-φαντείς γειτονισσούλα!
My Website
8 September, 2010
Permalink
ΕΞΩΡΙΣΤΗ:
αυτα κανεις και ξε-συκω-νεις τον πεινασμενα λαο….ΣΟΥ!!!
My Website
9 September, 2010
Permalink
Cascader:
Εξαιρετική προσπάθεια (κι ας μην γεμίζει το μάτι κατά την διάρκεια, γεμίζει μετά το στόμα 😛 )!!!
Έχω να παραδώσω γύρω στα πεντέμιση κιλά εύσημα στην Μαρίτσα (σε τενεκέ)!
Κοίτα να δεις που του χρόνου θα μαζέψω κι εγώ σύκα…