ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 10 November, 2010 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Σοφρίτο
To καμάρι του νησιού των Φαιάκων
Σοφρίτο σημαίνει χαμηλό τηγάνισμα. Βασικό πιάτο της παραδοσιακής Κερκυραϊκής κουζίνας, έχει βενετσιάνικη καταγωγή, θέλει αρκετή υπομονή, χρόνο και ιδιαίτερη φροντίδα. Το Cooking 30’s το δοκίμασε από τα ταλαντούχα χέρια μιας νέας νοικοκυράς – αλλά καθόλου σε απόγνωση – και ξετρελάθηκε! Η συνταγή διέρρευσε από βέρα Κερκυραία μαγείρισσα στην οποία και υποκλινόμαστε. Καλή σας απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό Μοσχάρι Νουά
1/2 φλιτζάνι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1/2 φλιτζάνι ουίσκι
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι , Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρά φιλετάκια, το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι
Αλευρώνουμε τα φιλετάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Στο ίδιο τηγάνι, αφού τελειώσουμε με το κρέας, σοτάρουμε το μαϊντανό και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το ξύδι, το κρασί και το ουίσκι.
Βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα από το τηγάνι.
Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Tip A : Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο και λευκό πικάντικο κρασί.
Tip B : Η θέα στη θάλασσα δεν είναι υποχρεωτική, αλλά προσθέτει πολύ στο πιάτο και στην ατμόσφαιρα! 😉
7 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
10 November, 2010
Permalink
George:
Ωπα! Πρέπει να το φάω αυτό. Την Παρασκευή έχει μοσχαράκι το πρόγραμμα, μη ξεχνιέσαι! 😉
My Website
10 November, 2010
Permalink
Cascader:
Super συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο! Γιατί όμως γράφεις την συνταγή με υλικά για ένα άτομο; Το πιάτο προσφέρεται για τραπέζωμα με κόσμο, δεν είναι snack 😛 …
My Website
10 November, 2010
Permalink
ΕΞΩΡΙΣΤΗ:
σοφριτο….ρομπολα-ασυρτικο….και στακοβουτυρο στο ρυζι……..yami!!!
My Website
10 November, 2010
Permalink
maritsa:
Θέλω νουά,
μοσχαράκι νουάαααα,
λαλαλααα
λαλα λαλα λα λααααα!
My Website
10 November, 2010
Permalink
Alex:
Και το κρασί σε ποιό σημείο μπαίνει;
My Website
11 November, 2010
Permalink
Xenia:
Η συνταγή έκανε θραύση! Πολύ χαίρομαι που σας αρέσει, ακόμα και αν δεν την έχετε δοκιμάσει. Θα προσπαθήσω να τη φτιάξω και εγώ και ελπίζω να την πετύχω όσο και η Εξώριστη!
@ Alex : Με το κρασί – εκτός απ’ ότι το πίνουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος – σβήνουμε το μοσχαράκι παρέα με το ξύδι και το ουίσκι. (Είχα ξεχάσει να το βάλω στην συνταγή, αλλά ας μείνει μεταξύ μας. 😉 )
My Website
21 December, 2010
Permalink
Η ΘΕΙΑ:
Εξαιρετικο και πανευκολο. Το εφτιαξα και θα το ξαναφτιάξω. Και αυτή τη φορά θα βάλω όλο το σκορδο να γινει τουρμπο.