ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 16 April, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Πέτα το λεξικό απ’ την κουζίνα!
Τον τελευταίο καιρό έχουμε βομβαρδιστεί με εκπομπές μαγειρικής. Δεν λέω, ενδιαφέρουσες κάποιες από αυτές, αλλά πολύ τεχνική βρε παιδάκι μου! Δεν γίνεται να κόψω τα λαχανικά μου αν δεν ξέρω τι είναι το julienne, το brunoise, και το chiffonade; Δεν μπορώ να μαγειρέψω αν δεν γνωρίζω το liaison, το a la meunière και το pâte brisèe; Δεν θα πετύχει το φαγητό μου αν δεν χρησιμοποιήσω chinoise και coccote;
Κουράστηκα να μεταφράζω… Θέλω να μαγειρέψω με φαντασία και μπορώ να το κάνω χωρίς λεξικό και μαγειρική ορολογία. Λίγο με νοιάζει αν το μοσχαράκι που θα φτιάξω λέγεται braisé ή απλά μαγειρευτό στην κατσαρόλα! Οι φίλοι μου θα το τιμήσουν έτσι κι αλλιώς!
5 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
16 April, 2013
Permalink
Cascader:
Έτσι! Φαντασία στην κουζίνα και οι ορολογίες στο master-chef. Άλλωστε… Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω!
My Website
16 April, 2013
Permalink
Τάκης:
Έλα ντε, να τους πάω όλους αυτούς τους μασκαράδες να τους ανοίξει φύλλο για πίτα η γιαγιά μου και μετά να της πουν πώς το λένε αυτό στα γαλλικά. Ζήτω η απλότης!
My Website
16 April, 2013
Permalink
Xenia:
Ζήτω και πάλι ζήτω!!!!
My Website
17 April, 2013
Permalink
ET:
Πότε θα βάλετε επιτέλους την συνταγή για την Σπανακολαδοφραγκοσυκοπαντζαροκολοκυθόπιτα ???? ΟεΟ ?
My Website
17 April, 2013
Permalink
Xenia:
Λίγο υπομονή και τώρα που πήρα πάλι φόρα θα σας ικανοποιήσω όλους!