ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 May, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Κοτόπουλο στη Λαδόκολλα
Μια απρόσμενη έκπληξη!
‘Ολες αυτές οι εκπομπές μαγειρικής στην τι-βι, που (όπως έχω ξαναπεί) με κουράζουν λίγο, αλλά δεν αρνούμαι ότι τις χαζεύω, καμιά φορά σου δίνουν την ιδέα και το έναυσμα για αλλιώτικες δημιουργίες. Κάπως έτσι προέκυψε η εν λόγω συνταγή! Είναι πρόκληση για μένα να μαγειρεύω εύκολα, γρήγορα, χωρίς να λερώνω περιττά σκεύη και χαίρομαι όταν το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση!
ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 μεγάλη πατάτα
2 σκελίδες σκόρδο
Κρεμμύδι σε ροδέλες
Πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατο-πιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλου και το πασπαλίζουμε με κάρυ.
Κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας για να απορροφηθούν τα μπαχαρικά.
Ανοίγουμε δύο μικρές τομές με το μαχαίρι στην κάτω λευρά του και βάζουμε μία σκελίδα σκόρδο στην κάθε μία.
Κόβουμε δύο μακρόστενες λωρίδες λαδόκολλα και τις τοποθετούμε σταυρωτά, την μία πάνω από την άλλη, σε ένα ταψί.
Κόβουμε την πατάτα σε ροδέλες, προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι – ρίγανη και τις βάζουμε στη λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι, το κοτόπουλο και τέλος τις ροδέλες πιπεριάς.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το πουγκί, πιάνοντας την λαδόκολλα από τις άκρες και δένουμε σφιχτά με φυσικό σπάγγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς = για 1 ώρα.
Σερβίρουμε το πουγκί κλειστό στο πιάτο και αφήνουμε τους φίλους μας να ανακαλύψουν το εσωτερικό του!
Tip: Μπορείς να βάλεις και λαδοτύρι μέσα στο πακέτο. Θα λιώσει και μμμμμ!
2 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
11 June, 2013
Permalink
chrys:
γιαμ γιαμ, αυτο θα κανω σημερα!!!!!
My Website
12 June, 2013
Permalink
Xenia:
Να το κάνεις βέβαια! Θα γλιτώσεις και το πλύσιμο των πιάτων!