ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 23 May, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Κρεμμύδι εσύ Super Star!
Όσοι με γνωρίζουν και έχουν δοκιμάσει τη μαγειρική μου, ξέρουν ότι για μένα φαγητό χωρίς κρεμμύδι δεν υπάρχει! Δεν το προτιμώ ωμό, αλλά το άρωμα και η γεύση που δίνει όταν μαγειρεύεται είναι αναντικατάστατα! Το χρησιμοποιώ καθημερινά, αλλά δεν ήξερα ότι:
- Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
- Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
- Μειώνει το σάκχαρο και τη χοληστερίνη
- Αποτελεί ασπίδα προστασίας στην πρόληψη κατά του καρκίνου και της οστεοπόρωσης
- Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
- Προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ
- Δρά κατά της κυτταρίτιδας και της ευρυαγγείας
- Είναι αποτελεσματικό κατά του βήχα
- Μειώνει τον κίνδυνο για έλκος στο στομάχι
- Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες
Αυτές και άλλες πολλες είναι οι ευεργετικές δράσεις του κρεμμυδιού – γνωστό και ως Κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό – και ισχύουν όταν αυτό καταναλώνεται ωμό. Αν σε ενδιαφέρει, ψάξε για περισσότερες λεπτομέρειες και δεν θα χάσεις!
Tip: Προς αποφυγή δακρύων, παγώστε τα κρεμμύδια πριν τα ψιλοκόψετε ή δουλέψτε δίπλα σε βρύση που τρέχει, καθώς το ρεύμα που δημιουργείται παίρνει μακριά την αψάδα. Εναλλακτικά, κόψτε τα κρεμμύδια κάτω από τον ανοιχτό απορροφητήρα της κουζίνας.
2 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
23 May, 2013
Permalink
marizza:
Πόσο απενοχοποιητικό για το αγαπημένο μου κρεμμυδάκι! Ευχαριστώ;)
My Website
25 May, 2013
Permalink
Xenia:
Είδες; Για σένα και κάτι όμοιούς σου δουλεύω!