ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 July, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Banoffee
Μπανάνα + Καραμέλα = L.F.E.
Πώς και τί να πω γι’ αυτό το γλυκό; Αναστατώνομαι και μόνο στη σκέψη του! Το ίδιο παθαίνει και η Αλίκη – που με παρακαλάει να το φτιάξω – ο Eddy, ο Τάσος , η Μαρίτσα, ο Γιώργος, ο Κώστας και άλλοι πολλοί που το δοκίμασαν! Ορίστε λοιπόν η συνταγή βήμα-βήμα, για να μην με έχετε ανάγκη! Άντε! Για να σας δω!
ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα 25x25cm)
375γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
125γρ. βιτάμ soft
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 μπανάνες
375γρ. κρέμα γάλακτος
Τριμμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κουτιά του ζαχαρούχου γάλατος κλειστά σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για να γίνει καραμέλα.
Αν έχεις χύτρα ταχύτητας, αυτό θα πάρει 30 λεπτά. (Μην φοβάσαι! Δεν θα εκραγεί!)
Αν όχι, τότε πρέπει να βράσουν για 3 ώρες! (Στην περίπτωση αυτή και για λόγους οικονομίας, μπορείς να βράσεις περισσότερα κουτιά και να τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου για ένα περίπου μήνα.)
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσουμε, γι’ αυτό συνήθως εγώ τα βράζω από την προηγούμενη μέρα.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο blender και λιώνουμε το βούτυρο.
Tip: Είναι σημαντικό το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι soft, γιατί αλλιώς η βάση του μπισκότου παγώνοντας θα γίνει πολύ σκληρή και δεν το θέλουμε!!!
Ανακατεύουμε τα δύο υλικά και απλώνουμε το μίγμα στην βάση της φόρμας.
Απλώνουμε και πιέζουμε με μια σπάτουλα για να προκύψει μια ομοιόμορφη και ισόπαχη βάση.
Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα.
Χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος ωσότου γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Τέλος, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα για γαρνίρισμα.
Έτοιμο! Πιο εύκολο δε γίνεται!
Υ.Γ. Γίνεται πολύ ωραία τούρτα γενεθλίων! Happy Birthday Κουνιαδάκι!
9 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
11 July, 2013
Permalink
Aliki:
To gluko ta spaei einai oti pio wraio exw dokimasei….den se ligwnei kai gi auto tin epomeni fora parakalw tha einai olo diko mou, den thelw na to moirastw me kanenan!!!
My Website
11 July, 2013
Permalink
Κostas:
TO ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 40, ΣΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΑΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ! ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ…ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΥΦΟΥΛΑ !!!!
My Website
22 July, 2013
Permalink
George:
Νόμιζα ότι τίποτα δε μπορούσε να εκθρονίσει το εκμέκ καταΐφι από το θρόνο του.
Έκανα λάθος.
My Website
6 September, 2013
Permalink
Σεβα:
Τελειο γλυκακι!Στην κρεμα γαλακτος δεν βαζεις καθολου ζαχαρη αχνη ;
My Website
10 September, 2013
Permalink
Xenia:
Σ’ευχαριστώ πολύ καλή μου αναγνώστρια!
Στην κρέμα γάλακτος είναι καλύτερα να μην προσθέσεις καθόλου ζάχαρη, γιατί η καραμέλα είναι πολύ γλυκιά από μόνη της.
Η συνολική γεύση είναι πιο ισορροπημένη έτσι!
My Website
11 September, 2013
Permalink
Σεβα:
Ξεκινησα να το κανω μια που ο μπαμπακας μου εχει αυριο γενεθλια.Η καραμελα μου βγηκε λιγο σφικτη μετα απο 3 ωρες βρασιμο.Μπορω να την αραιωσω με λιγο γαλα;Η ετσι πρεπει να ειναι;
My Website
13 September, 2013
Permalink
Xenia:
Αγαπητή Σεβα, συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά οι κατσαρόλες μου είχαν πάρει φωτιά! (μεταφορικά μιλώντας!)
Έτσι πρεπει να είναι η καραμέλα!
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ρέει όταν ανοίγεις την κονσέρβα.
Πρέπει να έχει μια κολλώδη υφή και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα την απλώνεις πάνω στο μπισκότο.
Ελπίζω να πέτυχε το γλυκάκι σου και να χαίρεσαι τον μπαμπάκα σου!
My Website
2 October, 2013
Permalink
Leni:
Se ti thermokrasia na afisw t zaxaroyxo ? O diakoptis m gurnaei mexri t 9
My Website
3 October, 2013
Permalink
Xenia:
Αγαπητή Leni,
Φαντάζομαι οτι δεν έχεις χύτρα, οπότε θα το βράσεις σε απλή κατσαρόλα.
Στην περίπτωση αυτή, θα το βάλεις στο 9, αλλά μόλις πάρει βράση το νερό θα πρέπει να κατεβάσεις τη θερμοκρασία τόσο, ώστε να βράζει, αλλά να μην σου χύνεται απ’έξω.
Μην ξεχνάς οτι πρέπει να το επιβλέπεις όσο βράζει, γιατί θα χρειαστεί να προσθέσεις νερό στην πορεία, κατά προτίμιση βραστό, καθώς θα εξατμίζεται.
Τα κουτιά του ζαχαρούχου πρέπει να είναι συνέχεια σκεπασμένα με νερό καθ’όλη τη διάρκεια του βρασμού τους.
Περιμένω νέα σου για το αποτέλεσμα!