ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 11 September, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Λαζάνια με λαχανικά
Μυρίζει ακόμα καλοκαίρι!
Γενικά, τα φαγητά που έχουν μελιντζάνα δεν τα συμπαθώ. Αυτή όμως η συνταγή, με μερικές δικές μου επεμβάσεις και μικρο-διορθώσεις έγινε πολύ super! Εύκολο, γρήγορο, καλοκαιρινό και γεμάτο βιταμίνες! Σας το προτείνω!
ΥΛΙΚΑ (για ένα pyrex 25 x 33cm)
250γρ λαζάνια
3 μελιντζάνες κομμένες σε κύβους
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
350γρ φέτα τριμμένη
1 κουτάλα ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
3 αυγά
350γρ φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μελιντζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα.
Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να πιούν τα υγρά τους.
Σε ένα λαδωμένο pyrex στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.
Ύστερα προσθέτουμε το μισό μείγμα λαχανικών, το μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και φέτας.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών.
Σκεπάζουμε με την τελευταία στρώση λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα τυριών.
Τέλος, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύουμε το φαγητό μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς = για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυράκια.
Καλό θα ήταν να περιμένετε λιγάκι να κρυώσει πριν το δοκιμάσετε! 😛
6 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
11 September, 2013
Permalink
Βασιλική:
MMMMM… Μου μυρίζει, θαύμα γεύση!!!
ΧΕΝΙΑ… τα λαζάνια που έχω δει, πάνω γράφουν ότι χρειάζονται βράσιμο… αλλλλλλαά όταν τα βράζεις αυτά κολάνε μεταξύ τους και γίνονται χάλια… αυτά που χρησιμοποιείς είναι διαφορετικά και δεν χρειάζονται βράσιμο;
My Website
11 September, 2013
Permalink
ELEANNA:
Νομίζω οτι επιτέλους ανακάλυψα το φαγητό που θα πασαρω στα κακομαθημενα μου…. “Αντρουλι κ παιδι” Για να φάνε τα λαχανικά συγκάλυμμενα!!! Με σωζεις γιατι συνήθως τους κρύβω τα διάφορα λαχανια στα μπιφτεκια ή σε κόκκινη σάλτσα μακαροναδας το οποίο επειδή γίνεται συνέχεια έχω γίνει γραφική κ αντί να τους κοροϊδέψω εγω πλεον το κάνουν αυτοί με μεγαλύτερη επιτυχία, κάνοντας μου κονξες για να μην φάνε….δεν έχω τα υλικά…. Αύριο που θα τα προμηθευτώ θα σου πω τα νέα…. Συναδελφισσα…χι!!! Χι!!!!
My Website
12 September, 2013
Permalink
ELEANNA:
Δεν έχω καταλάβει τι έκανα εχθες και οι δηλώσεις μου δεν καταγράφησαν….Πάμε λοιπον πάλι από την αρχή….Λοιπόν γλυκιά μου συναδέλφισσα έχω κατ….ηθει από την χαρά μου που σε ανακάλυψα, και πάνω απ όλα εχω χαρεί που η πρώτη σου συνταγή που έπεσε στα μάτια μου είναι αυτή.
τέτοιου τυπου συνταγές τις φυλάω με ευλαβια σε κατηγορία συνταγών που έχω δημιουργήσει και την ονομάζω “ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΑ” ναι!!!!ναι!!!!! όπως τ ακους…. τόσο το μικρό μου, όσο και το μεγαλύτερο μου μικρό (το στεφάνι μου-πιο σπαστικος αυτός) μόλις δουν κάτι πρασινο ή λαχανοειδές αντίστοιχα, στο πιατο το κάνουν στην άκρη…….κρύβω καλά τα λαχανικά σε μπιφτέκια, τα τρίβω σε κόκκινες σάλτσες….αλλά έχω γίνει προβλέψίμη πια.
ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΩ!!!!!! πώς?????? μα με τα λαζάνια αυτά….. αυτό που μένει είναι να σας πω νέα μου…
My Website
13 September, 2013
Permalink
Xenia:
Βρε καλώς τη Βασιλική μου!
Εγώ χρησιμοποίησα λαζάνια Barilla, που λένε πάνω στο κουτί ότι δεν χρειάζονται βράσιμο και δεν είχα κανένα πρόβλημα!
Πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλά η επιτυχία είναι εγγυημένη! xxxx
My Website
13 September, 2013
Permalink
Xenia:
Αγαπητή και πολύπαθη Ελεάννα!
Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι ιδιαίτερα που η συνταγούλα μου σου κέντρισε το ενδιαφέρον!
Σου εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου να ικανοποιήσεις τη δύσκολή και απαιτητική πελατεία που σου έτυχε!
May the force be with you!
Περιμένω νέα σου!
My Website
13 September, 2013
Permalink
Cascader:
Ακόμα ένα εξαιρετικό και ελαφρύ πιάτο! Και αυτό το λέει κάποιος που μισεί το μπριάμ!