ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 25 September, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Πατατοσαλάτα με σουμάκ
Από το Λίβανο με αγάπη!
Το Cooking 30’s τρελαίνεται για νέες γεύσεις και είναι πάντα πρόθυμο να δοκιμάσει καινούρια πιάτα! Και εδώ είναι που έρχονται οι φίλοι, και πιο συγκεκριμένα ο Eddy, να μου ανοίξει τα μάτια και να με ταξιδέψει στην Ανατολή! Έτσι γνώρισα το σουμάκ ή σουμάκι αν προτιμάτε, ένα από τα βασικά μπαχαρικά της κουζίνας των χωρών της Μέσης Ανατολής. Παράγεται από τους αποξηραμένους καρπούς ενός άγριου θάμνου που ακούει στο όνομα Rhus coriaria, έχει βαθύ κόκκινο χρώμα, πλούσιο άρωμα και η γεύση του θυμίζει λεμόνι.
Μάθε τώρα πως να κάνεις την πιο εύκολη και νόστιμη πατατοσαλάτα, με γεύση Ανατολής!
Thanks Eddy! You Rock!
ΥΛΙΚΑ
(οι ποσότητες εξαρτώνται από τα άτομα και τα γούστα)
Πατάτες (البطاطا)
Ελαιόλαδο (زيت الزيتون)
Αλάτι (ملح)
Σουμάκ (السماق)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι.
Προσθέτουμε αλάτι και λάδι ώστε να γίνει λείο το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με σουμάκ.
Έτοιμο! Πιο εύκολο, πεθαίνεις!
@ Eddy: For your info, this plant is in abundance on Samos! See? There you go! 😛
2 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
9 October, 2013
Permalink
marizza:
Και το καλύτερο από όλα; Είναι πρόθυμος να τη φτιάξει ανά πάσα στιγμή 😉
My Website
30 October, 2013
Permalink
Emily:
Πανεύκολο και πολύ νόστιμο. Η γεύση διαφέρει αρκετά αν προσθέσουμε μπαχαρικά ή γλυκαντικά (όπως π.χ. το μέλι). Μπράβο! 🙂