ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 16 October, 2013 - AΠΟ ΤΗΝ Xenia
Red velvet cake
Όχι τόσο red, αλλά πολύ μιαμ!
Η Πόπη (ή Popitsi αν προτιμάει), είναι ένα κορίτσι γεμάτο καλλιτεχνικές ανησυχίες! Λεπτό δεν ησυχάζει λέμε! Πώς περιγράφει η ίδια τον εαυτό της;
Μου αρέσουν οι Beatles, το cheesecake, οι πλαϊνές τσέπες στις φούστες και να φεύγω τελευταία απο το σινεμά!
Όταν μου είπε διστακτικά ότι θα φτιάξει το πρώτο της cake, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από αυτό που ακολουθεί! Για την Πόπη μιλάμε! Βάλε λοιπόν τη ποδιά και το σκόυφο σου, ακολούθησε τις οδηγίες της βήμα προς βήμα και η επιτυχία είναι στο τσεπάκι σου!
ΥΛΙΚΑ
Για το cake:
¾ της κούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, και λίγο παραπάνω για να αλείψουμε τα ταψάκια μας.
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο παραπάνω για τα ταψάκια μας
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 1/2 κουταλιές του γλυκού baking powder
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
60 ml κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό
1 κούπα buttermilk (εδώ στην Ελλάδα μπορείς να το αντικαταστήσεις με αριάνι, ξινόγαλα ή κεφίρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
Για το frosting:
½ κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί τυρί κρέμα philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια (εγώ δεν έβαλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια διαμέτρου 26cm, τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού, ξαναβουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ , κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το κακάο και το baking powder. Τα αφήνουμε κι αυτά προς το παρόν.
Βήμα 2
Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά σε μια ελαφριά κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά , ένα-ένα, μετά τη βανίλια, το αλάτι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το νερό.
Σειρά έχουν τα στεγνά υλικά μας, δηλ. το αλεύρι, το κακάο και το baking powder. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το αριάνι.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε μαζί τη μαγειρική σόδα και το ξύδι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα.
Χωρίζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψάκια και ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά στους 170 με αέρα.
Θα είναι σίγουρα έτοιμο αν δοκιμάσετε να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού και βγει καθαρή.
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 4
Ας φτιάξουμε την επικάλυψη, aka frosting!
Σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα τυριού, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσοχή! Μην την παραχτυπήσετε γιατί θα γίνει ζουμί.
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το ψυγείο για 20 λεπτά.
Βήμα 5
Αφαιρούμε τα cake από τα ταψάκια.
Τοποθετούμε το πρώτο στην πιατέλα μας, αλείφουμε με το 1/3 του frosting.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο cake και αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting το cake από πάνω και στα πλάγια.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Φτιάξτε το το πρωί π.χ για να φαγωθεί πιο ωραία το βράδυ!
* Εγώ έφτιαξα διπλή δόση για να κάνω τριπλή στρώση cake, και την μισή δόση που περίσσεψε την έκανα cupcakes (βγήκαν 12 μικρά).
Τάδε έφη Πόπη… I rest my case!
3 Σχόλια
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Άσε ένα σχόλιο
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.
My Website
17 October, 2013
Permalink
marizza:
Σε προκαλώ να το φτιάξουμε μαζί στην κουζίνα σου 😉
My Website
17 October, 2013
Permalink
Xenia:
Αυτό και αν είναι πρόκληση!!!